ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aproape 15 mii de pacienți au solicitat ambulanța în ultima săptămână

08:58 | 08.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. În prima săptămână a lunii februarie, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical pentru 15 509 persoane, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească /CNAMUP/, echipele de asistență medicală au intervenit la 5 469 de pacienți cu urgențe respiratorii, printre care 1 760 cu infecții respiratorii virale acute, urmate de 3 024 de cetățeni cu boli cardiovasculare, printre care 50 de pacienți cu Sindrom coronarian acut și 1 828 de persoane cu patologii neurologice.

De la începutul lunii februarie, la Serviciul de Urgență au mai apelat 749 de persoane cu diverse traumatisme, 96 de persoane cu urgențe infecțioase și 42 de pacienți cu urgențe toxice. Echipele AMU au acordat primul ajutor medical la 13 persoane care s-au intoxicat cu medicamente și la 10 - cu intoxicații alcoolice.

Totodată, în Chișinău și în raionale Basarabeasca, Comrat și Edineț, ambulanța a fost solicitată pentru a interveni în cazul intoxicațiilor cu monoxid de carbon, în care au avut de suferit 10 persoane.

img22000915

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!