ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu efectuează o vizită în Azerbaidjan

09:14 | 08.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. La invitația omologului azer Jeyhun Bayramov, șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu efectuează în perioada 8-10 februarie o vizită în Republica Azerbaidjan, relatează MOLDPRES.

Scopul vizitei este de a întări cooperarea moldo-azeră, în special pe dimensiunea comercial-economică, investițională și în domeniul energiei în contextul importanței strategice a coridorului sudic al gazelor, a comunicat agenției Biroul de presă al MAEIE.

Programul vicepremierului Nicu Popescu la Baku mai include întrevederi cu Președintele Republicii Azerbaidjan Ilham Aliyev, ministrul Agriculturii Inam Karimov, co-preşedinte al Comisiei interguvernamentale moldo-azere de cooperare comercial-economică și Orkhan Mammadov, președintele Agenției pentru întreprinderile mici și mijlocii din Azerbaidjan. 

Pe data de 9 februarie, după ședința plenară a delegațiilor celor două state, miniștrii de Externe Nicu Popescu și Jeyhun Bayramov vor susține o conferință de presă privind rezultatele discuțiilor. Conferința de presă va putea fi urmărită pe pagina Facebook a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene începând cu ora 10:45.

Foto: MAEIE

img22000917

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!