ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina va desfășura manevre în apropiere de Belarus

11:13 | 08.02.2022 Categorie: Externe

Kiev, 8 feb. /MOLDPRES/. În perioada 10-12 februarie, armata ucraineană va efectua exerciţii militare drept răspuns la manevrele pe care Rusia le va desfăşura în acelaşi interval în Belarus, în apropierea graniţei de nord a Ucrainei, a declarat luni seară ministrul Apărării de la Kiev, Oleksi Reznikov, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Ministrul ucrainean a afirmat la un post de televiziune local că soldaţi ucraineni desfăşoară în mod constant diferite exerciţii şi că, din 10 februarie, ei vor începe antrenamente pentru a exersa utilizarea dronelor Bayraktar şi rachetelor antitanc Javelin şi NLAW furnizate de parteneri străini.

NATO este îngrijorată de faptul că Moscova ar putea plănui o invazie în Ucraina având în vedere că a masat peste 100.000 de soldaţi la graniţa cu această ţară şi a desfăşurat 30.000 de militari în Belarus pentru manevre comune.

Moscova neagă că ar avea astfel de planuri, susţinând că este nevoită să-şi întărească apărarea din cauza expansiunii NATO spre est.

Foto: Reuters

img22000924

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!