ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumarii monitorizează traseele din ţară în condiţii de iarnă

12:07 | 08.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. Lucrările de întreținere a drumurilor naționale pe timp de iarnă continuă în regiunile unde sunt necesare intervenții ale unităților teritoriale SA "Drumuri”. În zonele Nord și Centru au avut loc lucrări de patrulare și combatere a lunecușului, iar în zona Sud s-au efectuat lucrări de patrulare, transmite MOLDPRES.

Potrivit Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD), în procesul tehnologic au fost antrenate nouă utilaje speciale și 15 muncitori rutieri, care au împrăștiat 60 de tone de material antiderapant. „În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale”, indică ASD.
 
În context, Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere privind echiparea autovehiculelor cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă.
 
În cazul dificultăților, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.
 
Conform meteorologilor, azi şi mâine, în toată ţara sunt prognozate ploi, lapoviţă şi ninsori. Valorile termice diurne vor ajunge până la 9 grade de căldură. Noaptea încă se va menţine ger: în nord până la minus 5, în sud – până la minus 3 grade Celsius.
 
Foto: ASD

img22000928

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!