ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În 2021, peste 36 de mii de persoane au beneficiat de educație în domeniul electoral

09:43 | 09.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. Peste 36 de mii de persoane au beneficiat anul trecut de activități de educație în domeniul electoral, transmite MOLDPRES.

Comisia Electorală Centrală a aprobat raportul de activitate al Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pentru anul 2021 și planul de activitate pentru anul curent.

Potrivit datelor furnizate de instituție, în anul 2021 au fost desfășurate 281 de seminare de instruire cu prezență fizică, 66 de webinare, 11 videoconferințe pentru 18 categorii diferite de beneficiari: funcționari electorali, observatori, registratori RSA, judecători, polițiști, reprezentați cu drept de vot consultativ, profesori, bibliotecari etc.

Contactată de reporterul MOLDPRES, directoarea instituției nominalizate, Doina Bordeianu, a declarat că activitățile de educație civică și electorală desfășurate au avut scopul de a îmbunătăți nivelul de cunoaștere a procesului electoral. “În anul 2021, circa 36500 de persoane, cu vârste diferite, au beneficiat direct de activitățile de educație civică în domeniul electoral”, a precizat oficialul.

Pentru anul curent, CICDE și-a setat drept scopuri prestarea serviciilor de instruire, educație civică și cercetare modernizate, continue și adaptate necesităților beneficiarilor, sporirea vizibilității instituției și consolidarea capacităților de acordare a consultanței specializate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!