ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe teritoriul Republicii Moldova ar putea fi permisă introducerea pieselor auto uzate

12:02 | 09.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. În Republica Moldova ar putea fi permisă introducerea părților şi a accesoriilor uzate pentru autovehicule. Comisia economie, buget și finanțe a Parlamentului a aprobat astăzi un proiect de lege în acest sens, comunică MOLDPRES.

Inițiativa aparține unui grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare ”Partidul Acțiune și Solidaritate” și are drept scop eliminarea prohibiților la importul pieselor auto de mâna a doua.

În opinia autorilor, reglementarea juridică a importului de piese auto uzate va elimina contrabanda, va asigura o concurență loială și, totodată, va oferi o nouă sursă de venituri la bugetul de stat, prin acumularea mijloacelor financiare din aplicarea impozitelor și taxelor vamale.

Pentru a deveni lege, proiectul urmează a fi dezbătut și votat în Legislativ.

Foto simbol

 

img22000947

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!