ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 400 de milioane de cazuri de COVID-19 s-au înregistrat la nivel global

12:55 | 09.02.2022 Categorie: Externe

Washington, 9 feb. /MOLDPRES/. Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 depistate la nivel global a depăşit pragul de 400 de milioane de la debutul pandemiei, potrivit celor mai recente statistici ale Universităţii Johns Hopkins, informează DPA, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Bilanţul realizat de Universitatea Johns Hopkins a marcat depăşirea unui alt prag sumbru în urmă cu o lună, când au fost înregistrate peste 300 de milioane de cazuri.

La nivel global, bilanţurile oficiale plasează numărul deceselor la circa 5,8 milioane. Cu toate acestea, observatorii se aşteaptă ca numerele reale să fie semnificativ mai mari întrucât multe cazuri de infectări şi de deces rămân neînregistrate.

Există totodată diferenţe minore în datele raportate. Cifrele comunicate de Universitatea Johns Hopkins (JHU) sunt relativ mai mari decât cifrele oficiale ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care a înregistrat recent circa 397 de milioane de infectări la nivel global.

În acelaşi timp, au fost administrate circa 10 miliarde de doze ale unor vaccinuri împotriva COVID-19 la nivel global, potrivit atât OMS, cât şi JHU.

Statele Unite au înregistrat cel mai mare număr de infectări confirmate în cifre absolute, cu 77 de milioane de cazuri la o populaţie de circa 330 de milioane.

India a raportat circa 42 de milioane de cazuri în rândul populaţiei sale de aproximativ 1,3 miliarde.

Brazilia a înregistrat aproape 27 de milioane de cazuri, la o populaţie de 210 milioane.

Foto: vaccination-info.eu

img22000951

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!