ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În țară sunt peste 8400 de locuri de muncă vacante

14:22 | 09.02.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. În Republica Moldova sunt peste 8400 de locuri de muncă vacante, cele mai multe aflându-se în Chișinău, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă /ANOFM/, la data de 8 februarie, în baza de date a Agenției erau înregistrate 8433 de locuri de muncă vacante. Cele mai multe se află în municipiul Chișinău - 3822, cele mai puține se află în Dubăsari - 13.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 1210 locuri de muncă, pentru cele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați sunt înregistrate 7223 de locuri de muncă, ceea ce constituie 86% din numărul total de locuri vacante.

Pentru persoanele cu studii superioare sunt vacante 104 locuri de muncă în domeniul financiar, economic sau comercial, 253 de locuri în domeniul sănătății, 69 în domeniul învățământului, iar în domeniul justiției patru locuri de grefier, trei locuri de declarant vamal și două locuri de consilier de probațiune.

Foto: stiri.md

img22000955

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!