ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

17:00 | 09.02.2022 Categorie: Comunicate

Secretarul de Stat Ruslan Bolbocean, l-a primit la ministerul de externe pe Altai Efendiev, secretar general al Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică - GUAM

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. Secretarul de stat Ruslan Bolbocean, în calitate de coordonator național al Republicii Moldova în Organizația pentru Democrație și Dezvoltare Economică – GUAM, a desfășurat o întrevedere cu secretarul general al GUAM, Altai Efendiev, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău în contextul preluării de către țara noastră, la 1 ianuarie 2022, a Președinției-în-Exercițiu a Organizației pentru anul curent.

Reuniunea s-a axat pe discutarea priorităților Republicii Moldova pe durata Președinției-în-exercițiu a GUAM pentru anul curent. De asemenea, subiectele abordate au vizat evaluarea activității Organizației în contextul implementării obiectivelor stabilite de cele patru state membre, precum și un schimb de opinii referitor la calendarul evenimentelor planificate pe parcursul anului, în special în vederea aniversării a 25 de ani de la stabilirea acestui format de cooperare regională.

În cadrul întrevederii, secretarul de stat Ruslan Bolbocean a subliniat interesul statului nostru pentru dezvoltarea și aprofundarea cooperării în cadrul GUAM, în special pe dimensiunea sectorială.

„În contextul deținerii Președinției-în-Exercițiu în cadrul GUAM în 2022, vom acorda o atenție sporită avansării agendei economice și facilitării comerțului, precum și consolidarea relațiilor de cooperare cu principalii parteneri ai Organizației", a punctat diplomatul moldovean.

Secretarul general GUAM, ambasadorul Altai Efendiev, a adresat felicitări Republicii Moldova cu prilejul asumării Președinției-în-Exercițiu, exprimând sprijinul deplin al Secretariatului GUAM în îndeplinirea acestui mandat și realizarea priorităților setate.

De asemenea, în cadrul vizitei, demnitarul va avea întrevederi cu șeful delegației parlamentare a Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară GUAM, precum și cu un șir de reprezentanți ai instituțiilor naționale de resort, precum: Ministerul Economiei, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerul Culturii și Agenția de Investiții.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!