ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Jirinovski se află în spital în stare gravă cu Covid-19

18:13 | 09.02.2022 Categorie: Externe

Moscova, 9 feb. /MOLDPRES/. Vladimir Jirinovski, lider politic rus ultranaționalist, în vârstă de 75 de ani, este spitalizat în urma infectării cu coronavirus şi se află în stare gravă, a declarat astăzi o sursă apropiată politicianului rus, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Jirinovski este internat de mai multe zile la Spitalul Clinic Central din Moscova, un centru medical unde se tratează elita politicii ruse şi care în epoca sovietică era dedicat nomenclaturii Partidului Comunist.

Politicianul, autoproclamat ca fiind liberal-democrat, a fost internat cu dublă pneumonie şi are afectare pulmonară de 50-75%. O altă sursă, citată de Interfax, afirmă că afectarea pulmonară a politicianului rus este ''gravă''. În schimb, biroul de presă al partidului PLDR - una din cele cinci formaţiuni reprezentate în parlamentul de la Moscova - afirmă că ''Jirinovski se simte bine şi continuă să lucreze''.

Jirinovski, lider al  unei fracțiuni democrate în Duma de Stat, celebru prin numeroasele scandaluri pe care le-a provocat, a declarat recent că s-a vaccinat de opt ori împotriva COVID-19.

''Sper că simpatizanţii şi colegii de partid ai lui Jirinovski nu-i vor urma exemplul. Poate fi foarte periculos'', a avertizat un virusolog rus, Serghei Netiosov, despre vaccinarea cu doze ''booster'' multiple.

Foto: ria.ru

img22000967

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!