ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O autocisternă cu 26 de tone de benzină s-a răsturnat în apropiere de Taraclia

09:49 | 10.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 10 feb. /MOLDPRES/. O autocisternă încărcată cu 26 de tone de benzină s-a răsturnat aseară în apropiere de satul Balabanu, raionul Taraclia. Combustibilul a ajuns pe șosea și a fost nevoie de intervenția pompierilor, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, în seara zilei de 9 februarie angajații  IGSU din sudul țării au fost solicitați să intervină pe traseul R32, în apropierea localității Balabanu, r-nul Taraclia. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 17:07 minute, iar conform datelor înregistrate, o autocisternă încărcată cu 26 de tone de benzină s-a răsturnat și a derapat de pe traseu. La fața locului pentru asigurarea pazei antiincendiare au fost trimise două echipe de pompieri. Ajunși la destinație, salvatorii au stabilit că în urma accidentului conducătorul autovehiculului nu a avut de suferit, iar motorina s-a scurs pe carosabil prezentând pericol de incendiu.

Angajații IGSU au efectuat lucrări de pompare a circa 40% de benzină scursă, fiind asigurată paza antiincendiară. În prezent, pompierii continuă lucrările de pompare, iar după efectuarea acestora autocisterna răsturnată urmează a fi ridicată cu o automacara.

Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

Statisticile IGSU arată că în ultimele 24 de ore, pompierii și salvatorii IGSU au intervenit în 31 de situații de risc.

Foto: IGSU

img22000975

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!