ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe a avut o întrevedere cu președintele Azerbaidjanului

11:58 | 10.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 feb. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost primit la Baku de președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

„Am constatat că de la stabilirea relațiilor diplomatice acum 30 de ani, țările noastre au dezvoltat relații politice excelente, și-au susținut reciproc suveranitatea și integritatea teritorială în granițele recunoscute pe plan internațional și au cooperat coordonat în cadru regional și multilateral”, a spus șeful diplomației Republicii Moldova. 

În cursul întrevederii, cei doi oficiali au examinat posibilitățile de a dezvolta și aprofunda cooperarea deja existentă, pledând pentru dezvoltarea interacțiunilor în noi domenii de conlucrare, cu accent pe cooperarea economică, perspectivele unei colaborări mai intense în domeniul energiei, atragerii investițiilor, sporirea numărului de turiști și proiecte comune în agricultură. 

Un subiect important al discuțiilor l-a constituit avansarea dialogului politic la nivel înalt. În context, vicepremierul Nicu Popescu i-a adresat șefului statului azer invitația din partea președintelui Maia Sandu de a efectua o vizită în Republica Moldova, ultima întrevedere a liderilor celor două țări fiind în luna decembrie anul trecut la Bruxelles cu prilejul participării la Summit-ul Parteneriatului Estic.

Șeful diplomației moldovenești Nicu Popescu a întreprins, în perioada 8-10 februarie, o vizită în Republica Azerbaidjan.

Foto: MAEIE

img22000981

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!