ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serghei Lavrov a transmis că amenințările și ultimatumurile la adresa Rusiei sunt contraproductive

13:39 | 10.02.2022 Categorie: Externe

Moscova, 10 feb. /MOLDPRES/. Serghei Lavrov, șeful corpului diplomatic rus a considerat joi, 10 februarie, contraproductive ameninţările occidentale la adresa ţării sale, acuzată că pregăteşte o operaţiune militară împotriva Ucrainei, în apropierea căreia a masat peste 100.000 de soldaţi, relatează MOLDPRES cu referire la G4Medeia.

La începutul întrevederii sale de la Moscova cu șefa diplomației britanice, Liz Truss, Lavrov a declarat că abordări ideologizate, ultimatumuri şi ameninţări nu duc la nimic. Ministrul rus și-a exprimat regretul  că ‘mulţi dintre colegii occidentali au pur şi simplu o pasiune pentru această formă (de comunicare)’.

În cazul în care Occidentul doreşte o ameliorare a relaţiilor cu Moscova, ‘noi vom răspunde, desigur, în acelaşi mod, pentru că nu putem fi mulţumiţi de relaţiile noastre, care sunt la cel mai scăzut nivel’, a mai spus Lavrov.

Ministrul rus a mai menționat că nu pot fi  normalizate relaţiile decât printr-un dialog bazat pe respect reciproc şi de pe picior de egalitate (…) pentru a găsi soluţii reciproc acceptabile.

Liz Truss a precizat că a venit la Moscova pentru a ‘îndemna Rusia să ia calea diplomaţiei’. ‘Un război în Ucraina ar fi un dezastru pentru popoarele rus şi ucrainean şi pentru securitatea europeană’, a subliniat ea.

‘Există o cale alternativă, o cale diplomatică ce permite evitarea conflictelor şi vărsarea de sânge’, a conchis ministrul britanic.

Foto: Reuters

img22000984

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!