ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste două mln de pachete de țigări au fost ridicate de oamenii legii într-un dosar de contrabandă

13:29 | 10.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 10 feb. /MOLDPRES/. Ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal și procurorii PCCOCS investighează o schemă de contrabandă cu peste două milioane de pachete de țigări, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, în urma perchezițiilor desfășurate ieri la mai multe adrese, oamenii legii au ridicat și patru mijloace de transport folosite la transportarea produselor din tutun.

În dosar este vizat un agent economic din stânga Nistrului și un broker vamal, care a depus, în decembrie 2020, patru declarații vamale de import al țigărilor care conțin tutun cu filtru.

Țigările ridicate de oamenii legii erau transportate din Emiratele Arabe Unite și în următoarea perioadă se va decide asupra aplicării sechestrului pe produsele de tutun, care au o valoare estimativă de circa șase milioane de lei.

Oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele relevante cazului, inclusiv persoanele implicate.

Foto: SV

img22000987

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!