ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetățenii străini se vor putea imuniza împotriva COVID-19 în centrele de vaccinare din țară

15:41 | 10.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 10 feb. /MOLDPRES/. Ministerul Sănătății a anunțat astăzi că va oferi posibilitatea tuturor cetățenilor străini să se imunizeze împotriva COVID-19 în centrele de vaccinare din țară, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată în urma solicitărilor parvenite din partea cetățenilor străini aflați în vizită în Republica Moldova. Imunizarea acestora se va face cu  dozele disponibile de vaccin Moderna (Spikevax) donate țării noastre prin intermediul platformei COVAX.

Astfel, începând cu 10 februarie curent până la o nouă notificare, toate categoriile de cetățeni străini pot să se imunizeze gratuit împotriva COVID-19 cu vaccinul Moderna (Spikevax), în centrele de vaccinare din țara noastră, prezentând doar actul de identitate. Datele personale ale străinilor vor fi introduse în Sistemul informațional automatizat „Registrul de evidență a vaccinării împotriva COVID-19”, astfel ei având posibilitatea să descarce certificatul de vaccinare accesând platforma vaccinare.gov.md.

Până astăzi, în țara noastră au fost administrate 1 982 562 de doze de vaccin.

img22000989

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!