ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CIA estimează că un atac rusesc asupra Ucrainei se va produce miercuri, 16 februarie

11:54 | 12.02.2022 Categorie: Externe

Washington, 12 feb. /MOLDPRES/. Criza din Ucraina se îndreaptă spre un final dramatic, conform Serviciilor de informații americane privind avertismentul de urgență transmis aliaților NATO, legat de atacul iminent al Rusiei asupra Ucrainei, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Atât serviciul secret al SUA, CIA, cât și armata SUA au informat vineri, 11 februarie, guvernul federal și alte state NATO că, pe baza unor noi informații, există temeri că atacul ar putea avea loc miercuri, 16 februarie.

Un șir de diplomați și oficiali militari din SUA au oferit detalii despre briefing-urile secrete. Au fost descrise în mod specific rutele pentru invazia rusă, precum și unitățile ruse individuale și sarcinile pe care urmau să și le asume.

Germania încă nu cunoaște informațiile pe care se bazează avertismentul acut al SUA. Cu toate acestea, s-a vehiculat că datele prezentate de SUA erau foarte detaliate, confirmate de mai multe surse autorizate.

Berlinul crede totuși că nu se poate prezice sigur dacă este vorba despre un atac iminent. Se fac speculații și că SUA ar răspândi în mod deliberat astfel de informații pentru a torpila planurile de atac ale Rusiei.

Foto: history.com

img22001042

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!