ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu: „Continuăm să monitorizăm îndeaproape situația de securitate din regiune”

17:30 | 12.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 feb. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a avut o conversație telefonică cu Helga Schmid, secretarul general al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE. 

„Continuăm să coordonăm acțiunile cu partenerii și să monitorizăm îndeaproape situația de securitate din regiune”, a spus ministrul Nicu Popescu. 

În cadrul discuției, șeful diplomației Republicii Moldova a menționat că țara noastră susține ferm activitatea Misiunii speciale de monitorizare a OSCE în Ucraina, unde Moldova contribuie semnificativ prin detașare de experți. 

Notă de context: Misiunea specială de monitorizare a OSCE în Ucraina (SMM) a fost desfășurată la 21 martie 2014, în urma unei cereri adresate OSCE de către guvernul ucrainean și a unei decizii de consens a tuturor celor 57 de state participante. SMM este o misiune civilă neînarmată, prezentă pe teren în toate regiunile Ucrainei. Sarcinile sale principale sunt să observe și să raporteze în mod imparțial și obiectiv situația din Ucraina și a facilita dialogul între toate părțile la criză.

Foto: MAEIE

img22001043

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!