ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Spitalele din Chișinău au închis 9 secții de tratament COVID-19

10:06 | 14.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 14 feb. /MOLDPRES/. Primăria Chișinău a confirmat scăderea numărului de bolnavi de COVID-19 în capitală, transmite MOLDPRES.

Primarul Ion Ceban a declarat în ședința on-line de astăzi a serviciilor municipalități că rata de îmbolnăviri în urma SARS-CoV-2 s-a redus, spitalele municipale au închis nouă secții de tratament al acestor pacienți. “Datele statistice confirmă scăderea numărului celor bolnavi de coronavirus, presiunea pe spitalele municipale s-a redus. Rămâne ridicat numărul de pacienți internați în secțiile de terapie intensivă”, a spus edilul.

Potrivit sursei citate, cei internați în secțiile de terapie intensivă sunt pacienți cu comorbidități și nevaccinați. “Solicit instituțiilor municipale de sănătate să depună efort pentru vaccinarea locuitorilor în scopul de a atinge cifra necesară imunității colective. Datele experților în sănătate arată că procentul chișinăuienilor vaccinați ar fi de 60 la sută, 46 la sută sunt imunizați în capitală, iar restul în România”, a precizat oficialul.

img22001059

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!