ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală a scăzut numărul elevilor bolnavi de noul coronavirus

10:42 | 14.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 14 feb. /MOLDPRES/. În instituțiile municipale de învățământ din Chișinău se înregistrează 714 elevi bolnavi de Covid-19, cifra este în diminuare față de săptămâna trecută, transmite MOLDPRES.

Șeful interimar al Direcției generale educație, tineret și sport, Adrian Pavaloi, a informat la ședința on-line de astăzi a serviciilor primăriei că, din cei 96 435 de elevi care frecventează instituțiile municipale de învățământ din capitală, sunt internați în spital, pozitivi la noul coronavirus, doar 714 elevi. “Cifra este în scădere, săptămâna trecută erau cu 371 de elevi mai mult”, a menționat Pavaloi.

În același timp, și numărul cadrelor didactice infectate cu SARS-CoV-2 s-a redus, înregistrându-se doar 117 profesori pozitivi la coronavirus. ”Este o scădere cu 152 de cazuri față de săptămâna trecută”, a precizat sursa citată.

Oficialul a specificat că în urma controalelor efectuate de specialiștii Direcției educație, tineret și sport în instituțiile municipale de învățământ s-a constatat că în capitală acestea sunt asigurate cu produse de igienizare și se respectă măsurile de prevenire anti-pandemică instituite de primărie.

img22001060

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!