ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Kamila Valieva poate concura în continuare la Jocurile Olimpice de la Beijing

11:36 | 14.02.2022 Categorie: Sport

Lausanne, 14 feb. /MOLDPRES/. Kamila Valieva poate să concureze în continuare la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, a decis luni, 14 februarie, Curtea de Arbitraj Sportiv, deși patinatoarea de 15 ani a avut un control pozitiv antidoping, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

„Atleta ar trebui să beneficieze de următoarele circumstanțe excepționale, are sub 16 ani și este o persoană protejată conform codului Agenției Mondiale Anti-Doping (Wada)”, a declarat Matthieu Reeb, de la Curtea de Arbitraj Sportiv.

În ziua de 15 februarie, Valieva este liberă să concureze în proba individuală de patinaj artistic feminin, unde este favorită la medalia de aur.

Patinatoarea rusă Kamila Valieva, câştigătoare a medaliei de aur la concursul pe echipe la Jocurile Olimpice de la Beijing, a fost testată pozitiv cu trimetazidină.

Valieva a fost testată pe 25 decembrie la Sankt Petersburg, în cadrul Campionatului Rusiei de către RUSADA, agenţia rusă antidoping. Rezultatul nu a fost cunoscut până pe 8 februarie. Produsul în cauză, trimetazidina, este un medicament utilizat în mod normal în tratamentul anginei pectorale.

Kamila Valieva a devenit prima femeie care a finalizat cu succes un cvadruplu salt, quadruplul salchow, la Jocurile Olimpice.

Foto: EPA

img22001065

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!