ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu: „Sper că tensiunile din regiune vor fi gestionate prin dialog și negocieri diplomatice”

13:34 | 14.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 feb. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj în contextul crizei regionale de securitate. Șefa statului anunță că, împreună cu Guvernul și Parlamentul, examinează scenariile de dezvoltare a crizei și evaluează riscurile pe care le prezintă acestea, deoarece prioritatea este viața și siguranța oamenilor noștri, a relatat agenției MOLDPRES Serviciul prezidențial de presă.

„Pentru Republica Moldova, pacea și stabilitatea în regiune sunt foarte importante. Ele ne permit să ne concentrăm pe soluționarea problemelor țării și ale cetățenilor. În aceste zile, însă, suntem cu ochii pe Ucraina. Tensionarea situației la frontiera țării vecine prietene ne îngrijorează profund”, menționează Președinta Maia Sandu.

Șefa statului ne îndeamnă să rămânem solidari și uniți, să nu ne lăsăm manipulați de propaganda care cultivă dezbinarea, să nu permitem urii să prindă rădăcini în societatea noastră, deoarece indiferent de limba pe care o vorbim, de preferințele noastre politice, suntem cu toții cetățenii Moldovei.

„Sper că tensiunile din regiune vor fi gestionate prin dialog și negocieri diplomatice pentru că noi știm cât de mare e prețul războiului. E un preț pe care nicio țară nu trebuie să-l plătească. Pacea e garanția viitorului regiunii și a țării noastre”, mai afirmă Președintele Republicii Moldova în mesajul adresat.

Foto: Președinție

img22001071

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!