ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu noul ambasador al Chinei

14:51 | 14.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 feb. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Yan Wenbin, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Igor Grosu a adresat interlocutorului felicitări cu ocazia acreditării în calitate de ambasador în țara noastră, dorindu-i mult succes în exercitarea mandatului diplomatic.  

Oficialii au discutat despre intensificarea cooperării moldo-chineze în domeniile – comercial-economic, educațional, tehnologic, cel al energiei regenerabile, etc. În context, șeful Legislativului a salutat recenta inaugurare a celui mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova, construit cu sprijinul Guvernului Chinei, și a dat asigurări că statul va depune în continuare eforturi pentru a îmbunătăți mediul investițional din țara noastră.

”Suntem interesați de proiecte de consolidare a securității energetice a țării, de aceea vom susține orice inițiativă care va contribui la sporirea rezilienței energetice și diversificarea resurselor de aprovizionare cu energie a Moldovei”, a menționat Igor Grosu.

În încheiere, Președintele Parlamentului a discutat și despre Jocurile Olimpice de iarnă care se desfășoară zilele acestea la Beijing, unde R. Moldova este reprezentată de 5 sportivi. Chiar dacă Moldova nu se poate lăuda cu mari tradiții în sporturile de iarnă, a fost remarcată evoluția biatlonistei Alina Stremous, care a ocupat un loc prestigios – 10 în cursa de sprint la Biatlon și s-a calificat pentru competiția de mass-start unde concurează doar cele mai bune 30 de biatloniste ale planetei.

Foto: Parlament

img22001074

img22001074

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!