ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În troleibuzele din Chișinău se implementează a doua etapă a proiectului de taxare electronică

09:38 | 15.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Întreprinderea Municipală "Regia Transport Electric Chișinău" implementează a doua etapă a proiectului pilot privind taxarea electronică în transportul public din capitală, transmite MOLDPRES.

Instituția a anunțat că a instalat primele validatoare staționare în troleibuzele care circulă pe ruta nr.30, Centru - Aeroport. Fiecare unitate de transport este dotată cu câte două validatoare, unul la intrarea din mijloc și altul la cea din spate.

Pasagerii vor achita călătoria cu cardul, iar plata va avea loc prin atingerea cardului bancar de validator. Acesta va emite un semnal sonor, însoțit de culoarea verde, care va anunța mesajul „achitare cu succes", ori mesajul „achitare nereușită", însoțit de culoarea roșie.

Taxatorul deține un card special tehnic cu ajutorul căruia va putea verifica achitările efectuate. La atingerea cardului tehnic și repetat a cardului călătorului, la ecran se afișează dacă a avut loc achitarea sau nu. Totodată, angajații Regiei transport electric, printr-un Dashboard special, pot monitoriza în regim online toate achitările.

Validatoarele nu eliberează tichet de călătorie, dovada achitării vine prin SMS sau pe aplicația mobilă a băncii.

Și Î.M. "Parcul Urban de Autobuze Chișinău" a anunțat la rândul său că va instala validatoare în regim de testare în trei autobuze care circula pe ruta 37 din capitală.

Foto: RTEC

img22001091

img22001091

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!