ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Ungheni va fi edificat un Centru de Informare Turistică

10:27 | 15.02.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Municipiul Ungheni va avea, în aproximativ trei ani, un Centru de Informare Turistică. Acesta va fi construit datorită suportului acordat de Uniunea Europeană, în cadrul inițiativei „Primarii pentru creștere economică”, implementată de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), transmite MOLDPRES.

„Nu va fi doar un simplu centru de informare, ci și un centru expozițional, unde vizitatorii vor putea lua cunoștință de obiectivele și traseele turistice din regiune, de tot ceea ce se produce în regiunea Ungheni”, potrivit primarului de Ungheni, Alexandru Ambros.

Proiectul, întitulat „Acțiuni sustenabile pentru creștere economică prin intermediul turismului”, are ca obiectiv general dezvoltarea economică sustenabilă și crearea unei imagini pozitive a regiunii Ungheni ca destinație turistică. Bugetul total este de 762.251 de euro, iar grantul oferit de Uniunea Europeană Primăriei municipiului Ungheni e de 544.395 de euro.

Centrul de Informare Turistică va fi construit în Scuarul „Grigore Vieru”. În prezent, sunt în proces de realizare proiectul tehnic și devizul de cheltuieli. În anul curent, va începe și construcția propriu-zisă a edificiului, care urmează să fie finalizată în anul 2024. „Odată ce acest Centru va începe să funcționeze, se așteaptă o îmbunătățire semnificativă a calității serviciilor oferite potențialilor turiști”, indică Primăria Ungheni.

Proiectul prevede și achiziționarea unui sistem integrat pentru organizarea evenimentelor. Este vorba de o scenă profesionistă mobilă, cu suprafața de circa 80 de metri pătrați, care va avea și un ecran led, va fi ușor montabilă și demontabilă. Astfel, evenimentele ce vor fi organizate la Ungheni în aer liber vor crește în calitate și se vor apropia încă mai mult de standardele internaționale.

Contractul de grant pentru acest proiect a fost semnat în decembrie 2021. Grație inițiativei UE „Primarii pentru creștere economică”, de granturi pentru dezvoltarea economică, socială și culturală, alături de Ungheni, beneficiază şi alte șase localități: Cahul, Călărași, Cărpineni, Căușeni, Ceadâr-Lunga, Șoldănești.

Foto: Primăria Ungheni

img22001093

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!