ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia anunță că retrage o parte din militarii de la granița cu Ucraina

11:15 | 15.02.2022 Categorie: Externe

Moscova, 15 feb. /MOLDPRES/. O parte din trupele Federației Ruse poziționate la granița cu Ucraina se întorc la bazele lor, după încheierea unor exerciții militare, a anunțat ministerul rus al apărării, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Igor Konașenkov, purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, a menționat că „unitățile din districtele militare din Sud și Vest, care și-au îndeplinit sarcinile, au început deja încărcarea în transportul feroviar și rutier și astăzi vor începe să se mute în garnizoanele lor”.

„O serie de evenimente de antrenament de luptă, inclusiv exerciții, au fost efectuate conform planului. Pe măsură ce antrenamentele se vor finaliza, trupele, ca întotdeauna, vor pleca spre bazele lor”, a adăugat Konașenkov.

Potrivit unui comunicat oficial al ministerului rus, exercițiile la scară largă în toată țara continuă.

„Practic toate districtele militare, flotele și forțele aeriene iau parte la exerciții”, a spus Konașenkov.

„O serie de exerciții navale care implică nave de suprafață, submarine și aviație se desfășoară în zonele importante din punct de vedere operațional”, a conchis Konașenkov.

Această noutate vine în condițiile în care oficialii occidentali se tem că Rusia vrea să lanseze o invazie în Ucraina, dar spun că vor continua eforturile diplomatice pentru a împiedica acest lucru. De asemenea, au avertizat că Rusia va fi supusă unor acțiuni „fără precedent” în cazul în care va ataca țara vecină.

Foto: english.alarabiya.net

img22001098

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!