ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta Maia Sandu a adus un omagiu conaționalilor noștri căzuți în războiul din Afganistan

13:56 | 15.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a comemorat astăzi pe conaționalii noștri căzuți în Afganistan și le-a adus un omagiu veteranilor acestui război, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Șefa statului amintește, în mesajul public adresat, că tinerii din satele și orașele Moldovei, care aveau toată viața înainte, au mers să-și satisfacă serviciul militar pe timp de pace, dar s-au pomenit ostași într-o luptă străină.

„Lecția războiului din Afganistan este simplă: din competiția armelor nimeni nu iese câștigător, în timp ce pacea înseamnă garanția vieții și a dezvoltării, pentru țări și pentru oameni. Este un adevăr important mai ales astăzi, când privim cu toții cu multă îngrijorare la situația din regiune”, a menționat Președinta Maia Sandu.

Șefa statului le-a mulțumit veteranilor pentru stoicismul și implicarea civică, de care au dat dovadă în acești 33 de ani, și i-a îndemnat să fie în continuare mesageri ai păcii.

Foto: Președinție

img22001106

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!