ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prioritățile economice ale Republicii Moldova au fost discutate cu misiunea BERD

14:06 | 15.02.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Situația economică a Republicii Moldova a fost discutată ieri cu reprezentanți ai misiunii Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Discuțiile fac parte din misiunea de diagnostică a țării pe care BERD o desfășoară periodic în statele în care își desfășoară activitatea, transmite MOLDPRES.

Reprezentanții Ministerului Economiei au reflectat cele mai importante aspecte din agenda instituției, provocările, precum și progresele în domeniul economic.

„În mod particular, au fost abordate subiectele legate de susținerea Întreprinderilor Mici și Mijlocii, reformarea Zonelor Economice Libere, implementarea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător între Republica Moldova și Uniunea Europeană, alinierea la standardele europene și alte aspecte conexe”, indică un comunicat al instituției.

Misiunea BERD desfășoară discuții oficiale și cu alte instituții publice de resort, după care va veni cu un raport în care vor fi setate prioritățile și acțiunile de suport pentru următorii cinci ani. Oficiul Reprezentanței Permanente a BERD la Chișinău a contribuit la implementarea a 145 de proiecte, dintre care 52 de proiecte active, portofoliul cărora însumează 616 milioane de euro, pe domenii strategice precum infrastructură, instituții financiare, industrie, comerț și agro-business.

Foto simbol

img22001107

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!