ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cancelarul german Olaf Scholz a refuzat să facă un test rusesc de COVID-19 înainte de întâlnirea cu Putin

14:15 | 15.02.2022 Categorie: Externe

Moscova, 15 feb. /MOLDPRES/. Înainte de a intra în reședința lui Vladimir Putin din Kremlin, cancelarul german Olaf Scholz, care dorește să discute cu liderul rus despre situația din Ucraina, a refuzat să facă un test de coronavirus, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Cancelarul german a decis ca testul PCR necesar pentru accesul în sediul preşedinţiei ruse să i-l facă un medic de la Ambasada Germaniei, la bordul avionului cu care a aterizat în capitala rusă. Au fost invitaţi să fie prezenţi la test şi oficiali ruşi din sectorul medical, au indicat surse din delegaţia germană.

În același mod a procedat preşedintele francez Emmanuel Macron, care a refuzat să facă un test PCR rusesc înainte de discuţiile sale cu Vladimir Putin de la Moscova de săptămâna trecută. În consecinţă, discuţiile dintre cei doi lideri a avut loc de la un capăt la altul al unei mese albe cu o lungime de şase metri, astfel încât să se asigure o distanţă fizică strictă. Macron şi Putin au stat la câţiva metri distanţă şi la conferinţa de presă de după convorbiri.

Foto: dw.com

img22001108

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!