ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Justiției a vizitat casa de arest și penitenciarul nr.11 din Bălți

14:29 | 15.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a întreprins o vizită de lucru în municipiul Bălți, pentru a afla cauzele tergiversării lucrărilor de construcție a casei de arest, care au demarat încă în anul 2014, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Justiției, în cadrul discuțiilor cu responsabilii de șantier și reprezentanții companiei de construcție, ministrul a solicitat informații despre problemele care trebuie depășite pentru a finisa construcția. „Este absurd ca un obiectiv atât de grandios, început mulți ani în urmă și în care s-au investit zeci de milioane de lei, să rămână nevalorificat. Mai ales că situația în penitenciarele din Republica Moldova este proastă și trebuie create, cât mai urgent, condiții decente de detenție. Rog să depunem eforturi comune pentru a găsi soluții și a finisa acest obiectiv”, a opinat Litvinenco.

Casa de arest va avea o capacitate de 650 de locuri de detenție, care vor corespunde standardelor europene și vor fi destinate persoanelor aflate în arest preventiv și persoanelor condamnate la regim iniţial. Conform proiectului, construcția constă din patru blocuri cu celule și spații aferente, locuri amenajate pentru plimbările deținuților, dar și turnul de legătură.

Potrivit responsabililor, până acum au fost executate lucrări de construcție la prima etapă, în proporție de 90%. La etapa a doua a construcției, în jurul perimetrului de pază vor fi construite blocurile administrativ și cel alimentar.

Foto: MJ

img22001110

img22001110

img22001110

img22001110

img22001110

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!