ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un șef de la Institutul Oncologic a fost reținut de CNA

17:49 | 15.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Un șef de secție din cadrul Institutului Oncologic a fost reținut de ofițerii CNA, fiind bănuit de corupere pasivă, după ce a fost denunțat de către un pacient, comunică MOLDPRES.

Potrivit pacientului, șeful de secție ar fi pretins de la el 2000 de euro pentru a asigura internarea unui bolnav incurabil și a urgenta începerea tratamentului oncologic. Discuția ar fi avut loc pe 11 februarie curent în biroul medicului, după care a fost sesizată conducerea instituției medicale și CNA.

În acest caz a fost pornită o  cauză penală pentru corupere pasivă, iar astăzi șeful de secție a fost reținut în flagrant, în momentul primirii banilor.

Dacă va fi găsit vinovat, medicul riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare cu amendă și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe o perioadă de până la 15 ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!