ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un nou lot de vaccin Spikevax, produs de compania Moderna a ajuns în Moldova

17:46 | 15.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a recepționat astăzi un lot de 100 800 de doze de vaccin Spikevax, produs de compania Moderna. Dozele au fost donate Republicii Moldova prin intermediul mecanismului COVAX, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor ANSP, anul trecut, țara noastră a recepționat 280 800 de doze de vaccin Spikevax. Primul lot, de 50 400 de doze, donat prin intermediul mecanismului COVAX, a ajuns la Chișinău la sfârșitul lunii noiembrie 2021. Al doilea lot, de 230 400 de doze, oferit gratuit de Franța prin intermediul platformei COVAX, a fost recepționat la finele lunii decembrie 2021.

Vaccinul Spikevax, produs de compania farmaceutică Moderna, utilizează tehnologia care se bazează pe ARN mesager. Acest tip de vaccin învață corpul uman să creeze anticorpii necesari în lupta cu virusul SARS-CoV-2. Studiile clinice au arătat că vaccinul are o eficacitate de 94,1% pentru protecția împotriva COVID-19, după 14 zile de la administrarea primei doze.

Foto: ANSP

img22001119

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!