ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost finalizată reconstrucţia unei porţiuni a drumului Bender–Căușeni–Cimișlia

08:59 | 16.02.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Lucrările de reparație a îmbrăcămintei rutiere din beton asfaltic a peste 11 km de pe drumul R26 Bender–Căușeni–Cimișlia, km 71,7-83,3 au fost finalizate, transmite MOLDPRES.

Comisia de recepție a lucrărilor, formată din reprezentanți ai Administrației de Stat a Drumurilor, Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Agenției pentru Supraveghere Tehnică, companiei de proiectare și antreprenorului, a stabilit că lucrările sunt efectuate „în conformitate cu proiectul de execuție și caietul de sarcini”.

Proiectul a inclus reparația a două poduri, reamplasarea rețelei de comunicație și gaz, reamplasarea rețelelor exterioare de apeduct și canalizare, lucrări de iluminat stradal, amenajarea podețelor, parapetului metalic și a marcajului rutier. De asemenea au fost efectuate lucrări de construcție a unei parcări, a pistelor de cicliști și a stațiilor de autobuz.

Reparația acestui segment de drum este o continuitate a lucrărilor executate anterior pe traseul național R26, sectorul Căușeni–Cimișlia, urmând ca în anii viitori drumul să fie reabilitat integral.

Lucrările de reparație a segmentului finalizat de peste 11 km ai drumului R26 au o valoare de peste 167 de milioane de lei, bani alocați din Fondul Rutier.

Foto: ASD

img22001124

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!