ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul Superior al Procurorilor ar putea fi reorganizat

10:45 | 16.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Consiliul Superior al Procurorilor, cele ale colegiilor și al Inspecției procurorilor ar putea fi reorganizate. Subiectul a fost discutat ieri de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, și reprezentanți ai Consiliului Superior al Procurorilor, Procuraturii Generale, Procuraturii Anticorupție și ai Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, comunică MOLDPRES.

Șeful de la Justiție a menționat că îmbunătățirea mecanismului de răspundere disciplinară a judecătorilor și procurorilor este unul dintre obiectivele Strategiei pentru asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2022-2025. „Eforturile noastre sunt orientate spre edificarea unui sistem al justiției cu judecători și procurori independenți, imparțiali, responsabili, integri și profesioniști. De aceea, analiza situației, împreună cu reprezentanții instituțiilor-cheie, ne va ajuta să identificăm pârghii eficiente pentru creșterea responsabilității procurorilor, asigurând totodată independența lor”, a opinat Litvinenco.

În urma discuțiilor, s-a convenit asupra inițierii procedurii de modificare a legislației cu privire la procuratură, în scopul îmbunătățirii mecanismelor de răspundere disciplinară a procurorilor.

img22001128

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!