ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații au operat modificări în Codul Educației

15:34 | 17.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 17 feb. /MOLDPRES/. Legislația Republicii Moldova va reglementa noțiunea de bullying. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de deputați, comunică MOLDPRES.

Codul Educației va fi completat cu noțiunea de bullying, care presupune o formă de agresivitate manifestată în mod intenționat, repetat și prin dezechilibru de putere între relațiile dintre copii, elevi sau studenți și care aduce prejudicii demnității umane. Fenomenul va fi recunoscut ca formă de violență psihologică, care are drept rezultat crearea unei situații de intimidare.

Totodată, după intrarea în vigoare a modificărilor, autoritățile responsabile vor elabora normele metodologice pentru aplicarea Legii și vor propune practici de prevenire și combatere a acestui fenomen.

Foto: humanium.org

img22001187

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!