ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Persoanele vaccinate cu Janssen, care și-au administrat boosterul, trebuie să descarce repetat certificatul COVID

17:25 | 17.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 17 feb. /MOLDPRES/. Cetățenii care și-au administrat doza booster, având schema primară cu vaccinul Janssen, trebuie să descarce repetat certificatul COVID, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, persoanele care și-au administrat doza booster, având schema primară cu vaccinul Janssen (Johnson & Johnson), trebuie să descarce repetat certificatul. Deținătorii certificatelor COVID vor obține, astfel, varianta modificată și acceptată de autoritățile UE.

La finele lunii decembrie 2021, Comisia Europeană a adaptat normele de codificare a dozelor de rapel în certificatele de vaccinare pentru a se asigura că poate fi făcută diferența dintre certificatele de vaccinare care atestă finalizarea seriei primare și certificatele de vaccinare emise în urma administrării unei doze de rapel.

Până astăzi, în Republica Moldova au fost administrate 2018036 doze de vaccin împotriva COVID-19.

Foto: MS

img22001196

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!