ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a avut o convorbire telefonică cu ministrul de externe al Statului Israel

15:39 | 19.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 feb. /MOLDPRES/. În contextul unei diplomații proactive, vicepremierul Nicu Popescu a desfășurat o convorbire telefonică cu Yair Lapid, ministrul Afacerilor Externe al Statului Israel, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al MAEIE.

Oficialii au efectuat un schimb de opinii privind stadiul actual al relațiilor bilaterale, inclusiv acțiunile planificate pentru anul 2022 în contextul marcării aniversării a 30-a de la stabilirea relațiilor diplomatice. Miniștrii au manifestat interesul comun de fortificare a dialogului politic și a dimensiunii diplomației economice: atragerea investițiilor israeliene și sporirea exporturilor.

„Am menționat și buna cooperare în plan multilateral prin oferirea sprijinului reciproc, precum și în tot ceea ce presupune comemorarea Holocaustului. Am propus ca echipele noastre să lucreze pe dimensiunea organizării unei rute turistice moldo-israeliene pentru a oferi oportunitatea cetățenilor israelieni să se conecteze mai ușor cu patrimoniul cultural evreiesc din Republica Moldova”, a spus ministrul Nicu Popescu.

De asemenea, șefii celor două diplomații au discutat situația de securitate din regiune, ministrul moldovean menționând că poziționarea noastră este clară: Republica Moldova pledează pentru un mediu în care statele nu-și rezolvă problemele prin forță sau amenințări militare, ci prin dialog, metode pașnice și soluții diplomatice.  

„Am acceptat cu plăcere invitația domnului ministru de a întreprinde o vizită în Statul Israel, pentru a dinamiza și consolida în continuare relațiile de prietenie în beneficiul cetățenilor noștri”, a conchis Nicu Popescu.

Foto: MAEIE

img22001235

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!