ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spectacol de Alexei Vakulovski va avea loc la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”

09:11 | 21.02.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Spectacolul ”Copiii foametei. Mărturii” de Alexei Vakulovski, în regia Luminiței Țâcu, va avea loc mâine, 22 februarie, la ora 18.30, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din capitală, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, "Copiii foametei" este un spectacol „Verbatim” (Teatrul-documentar) cutremurător despre foamete: regizoarea a înmănuncheat diverse confesiuni ale locuitorilor din Antonești, raionul Ștefan Vodă, supraviețuitori de pe urma foametei din 1946-1947.

Miercuri, 23 februarie, la ora 18.30, același teatru își așteaptă publicul la spectacolul ”Storcătorul de fructe” de Ilia Cilaki, în regia lui Vitalie Drucec. Este un spectacol tragi-comic despre criza comunicării dintre oameni apropiați, care își vorbesc, dar nu se pot face auziți; o montare ce dorește a ne spune cât de simplu e, de fapt, secretul armoniei în familie – să iubești și să înțelegi!

Joi, 24 februarie, la ora 18.00, ”Mihai Eminescu” readuce în scenă spectacolul ”Steaua fără nume” de  Mihail Sebastian, în regia lui Alexandru  Cozub. Acțiunea are lor într-un orășel de provincie, în care profesorul celibatar Marin Miroiu își duce viața printre cărți și aștri. În așteptarea unui volum jinduit, raritate editorială ce vine cu trenul, traiectoria terestră i se ciocnește cu cea a Monei, tânără vânătoare de inimi, călătorind fără bilet dar cu mare dor de explorare. Între ei se înfiripă o poveste de dragoste care, aidoma unei explozii cosmice, scutură din temelii universul urbei.

În aceeași zi, la ora 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va prezenta spectacolul ”O istorie foarte simplă” de Maria Lado, în regia lui Petru Vutcărău. Potrivit regizorului, piesa este un spectacol despre relația părinți-copii, iubire interzisă și oameni care au încetat să mai viseze.

Tot joi, la ora 18.00, la Teatrul ”Alexei Mateevici” va avea loc spectacolul ”Destin” de Vladimir Beșleagă, regie și adaptare scenică – Dana Strungaru, iar la Palatul Republicii - tradiționalul concert cu genericul ”Cântăm duete de Dragobete”, oferit deja al doilea an în luna februarie de Orchestra de Muzică Populară "Folclor", dirijată de maestrul Petre Neamțu, tuturor celor îndrăgostiți și celor care iubesc folclorul de calitate.

img22001248

img22001248

img22001248

img22001248

img22001248

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!