ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție

08:56 | 21.02.2022 Categorie: Comunicate

Bunuri, în valoare de peste 10 milioane de lei, sechestrate de ARBI. 2 000 000 de lei au intrat pe conturile trezoreriale ale Agenției

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracţionale (ARBI) a aplicat sechestru, săptămâna trecută, pe bunuri în valoare de peste 10 milioane de lei în baza delegaţiilor procurorilor. Printre acestea se numără 8 terenuri agricole și 3 terenuri pentru construcții. De asemenea, 2 milioane de lei au intrat pe conturile trezoreriale ale Agenției, săptămâna trecută, iar în prezent suma depusă pe conturile ARBI este de circa 50 de milioane de lei. Agenția are în gestiune 117 delegații, pe 91 de cauze penale, în privința a 219 subiecți.  

• Direcţia analitică a efectuat 13 analize operaţionale în privința a 18 subiecți, altele 82 fiind în curs de elaborare.

• Direcţia legislaţie a întocmit expertiza anticorupţie pe marginea a 23 proiecte de acte normative şi a elaborat 6 avize. Săptămâna trecută, CNA a recepționat 26 de materiale pentru expertizare.

• Au fost înregistrate 1490 materiale în cancelaria Centrului, dintre care 58 sunt petiții.

• La linia naţională anticorupţie au fost recepţionate 70 de apeluri.

• Direcţia educaţie anticorupţie a CNA a desfăşurat 10 instruiri de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție. În săptămâna curentă, sunt planificate 20 de activități de prevenire la 12 entități publice.

• Au fost eliberate 84 de caziere de integritate.

• 7 persoane se dețin în Izolatorul de urmărire penală al CNA.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!