ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În localitatea Taraclia din raionul Căușeni se construiește o piață ce va deservi sate din două raioane

09:27 | 21.02.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Zece localități din raioanele Căușeni și Cimișlia vor beneficia până în anul 2023 de o piață agroalimentară nouă, construită după standarde europene, transmite MOLDPRES cu referire la presa regională.

Piața este finisată în proporție de 80%, fiind construită în satul Taraclia, Căușeni, localitate de hotar dintre cele două raioane. Începând cu anul viitor, localnicii vor dispune de un spaţiu de circa o mie de metri pătraţi, amenajat cu echipamentul necesar pentru activitate comercială.

Valoarea pieței se estimează la 13 milioane de lei, oferiți Primăriei Taraclia prin Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD).

Din această sumă, 550 de mii de lei este contribuția a doi agenți economici din localitate. Cinci milioane de lei au fost deja valorificați, iar cealaltă sumă urmează să fie alocată în anul curent. În 2022 aici vor fi executate lucrări inginerești, de amenajare și de îngrădire a teritoriului.

Potrivit autorităților locale, piața de la Taraclia va fi o bună posibilitate pentru localnici să-şi vândă produsele proprii, în condiţii optime.

Colaborarea dintre Republica Moldova și IFAD a început în 1999. Până în prezent, fondul a sprijinit în ţara noastră mai multe proiecte și un program, beneficiarii cărora sunt peste 130 de mii de persoane. În ţara noastră, asistența IFAD vizează îmbunătățirea veniturilor și condițiilor de trai ale oamenilor din mediul rural. Activitățile sunt destinate micilor proprietari, fermierilor, producătorilor de animale la scară mică, femeilor din mediul rural, tinerilor din diferite zone ale țării ş.a.

Foto: Studio L 

img22001256

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!