ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 95 de ani, are Covid-19

10:32 | 21.02.2022 Categorie: Externe

Londra, 21 feb. /MOLDPRES/. O noutate care totuși a străbătut agenda cu privire la un eventual război rus-ucrainean a ocupat un loc de frunte în fluxul știrilior internaționale. Regina Elisabeta a II-a a fost testată pozitiv pentru COVID-19 și are simptome ușoare ale bolii, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Regina, în vârstă de 95 de ani, prezintă „simptome ușoare asemănătoare răcelii”, dar se așteaptă să continue „îndatoririle ușoare” la Windsor, săptămâna viitoare.

„Ea va continua să primească asistență medicală și va urma toate instrucțiunile adecvate”, a precizat palatul într-un comunicat.

Și Camilla, soţia prinţului Charles, moştenitorul tronului Marii Britanii, a fost testată pozitiv cu noul coronavirus şi este în autoizolare, a anunţat luni biroul de presă de la Clarence House, reşedinţa oficială a prinţului.

În vârstă de 74 de ani, Camilla a contractat noul coronavirus pentru prima dată la doar câteva zile după ce prinţul de Wales, în vârstă de 73 de ani, a fost testat pozitiv pentru a doua oară.

Atât prinţul moștenitor, cât şi ducesa de Cornwall sunt vaccinaţi cu schema completă împotriva COVID-19 şi au fost imunizați și cu dozele "booster".

Presa engleză a dezvăluit în 10 februarie că prinţul Charles s-a întâlnit cu mama lui, regina Elisabeta a II-a, cu două zile înainte să fie testat pozitiv cu noul coronavirus. Sursa a precizat la acea vreme că suverana nu prezenta niciun simptom şi că starea ei de sănătate este monitorizată cu atenţie.

Foto: abcnews.go.com

img22001263

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!