ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu Ambasadorul cu Misiuni Speciale al Președinției în exercițiu a OSCE din partea Poloniei

14:49 | 21.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Oleg Serebrian s-a întâlnit astăzi cu Ambasadorul cu Misiuni Speciale al Președinției în exercițiu a OSCE din partea Poloniei, Artur Dmochowski, care a fost însoțit de Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Bartłomiej Zdaniuk și șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul discuțiilor purtate s-a efectuat un schimb de opinii pe un șir de subiecte actuale ce vizează problematica transnistreană și abordările Chișinăului pe marginea acestora, fiind reiterată deschiderea participării la o nouă rundă de negocieri în formatul „5+2” și antrenării într-un dialog interactiv la lucrările următoarei conferințe bavareze pentru promovarea măsurilor de întărire a încrederii.

De asemenea, s-a remarcat că Republica Moldova mizează și în continuare pe sprijinul Președinției în exercițiu a OSCE în vederea impulsionării proceselor pe dimensiunea transnistreană și soluționării problemelor curente în interesele locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului, cu mențiunea că libera circulație, drepturile omului, instituțiile de învățământ și fermierii din raionul Dubăsari sunt teme prioritare pentru Chișinău.

Nu în ultimul rând, a fost reiterat angajamentul ferm al autorităților moldovenești de a atinge o reglementare atotcuprinzătoare, pașnică și sustenabilă a conflictului transnistrean, având la bază respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, în cadrul frontierelor sale recunoscute de comunitatea internațională.

Foto: Biroul de reintegrare

img22001270

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!