ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primarul orașului Vulcănești va ajunge pe banca acuzaților pentru depășirea atribuțiilor de serviciu

15:31 | 21.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Procuratura Anticorupție, Oficiul Sud, a anunțat că a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a primarului orașului Vulcănești, UTA Găgăuzia, suspectat de depășirea atribuțiilor de serviciu, comunică MOLDPRES.

Potrivit PA, funcționarul este bănuit că știind despre faptul că printr-o decizie a consiliului orășenesc Vulcănești din noiembrie 2019, a fost aprobată doar o funcție de viceprimar al orașului și-a depășit atribuțiile și a semnat dispoziția prin care a numit doi viceprimari ai primăriei Vulcănești.

Ulterior, primarul a contestat în instanța de judecată deciziile consiliului orășenesc Vulcănești prin care a fost aprobată doar o unitate de viceprimar, acțiuni care au fost respinse de judecători.

Astfel, ca urmare a acțiunilor intenționate a primarului orașului Vulcănești, bugetul administrației publice locale a fost prejudiciat cu 54 156 lei.

Concomitent cu expedierea cauzei penale în instanța de judecată, procurorii au înaintat demers de aplicare față de primarul orașului Vulcănești a măsurii de constrângere – suspendarea provizorie din funcție, până la pronunțarea unei hotărâri definitive pe marginea cauzei penale.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!