ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Agenției pentru Eficiență Energetică

15:41 | 21.02.2022 Categorie: Comunicate

AEE anunță lansarea ghidului ,,Ce trebuie să știi înainte de a procura un automobil electric”

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Agenția pentru Eficiență Energetică anunță lansarea ghidului informativ ,,Ce trebuie să știi înainte de a procura un automobil electric”, acesta având menirea de a  face lumină asupra principalelor aspecte ce trebuie analizate înainte de a procura un automobil electric.

„Automobilele electrice sunt viitorul mobilității. Pe lângă avantajele unor cheltuieli mai mici la întreținere și funcționare, acestea au un impact pozitiv asupra planetei noastre. Emisiile reduse de substanțe nocive înseamnă mai puțină poluare și un mediu mai ecologic. Prin urmare, automobilele electrice joacă un rol important atunci când vine vorba despre transportul ecologic.” a menționat Alexandru Ciudin, directorul Agenției pentru Eficiență Energetică.

Pentru a accesa Ghidul, vedeți linkul de mai jos:

https://aee.gov.md/storage/publicatii/Ghid%20de%20cump%c4%83rare%20a%20unei%20ma%c8%99ini%20electrice%20web.pdf

Reamintim, că AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!