ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Declarația Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

08:49 | 22.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Agenției MOLDPRES i-a fost remisă spre difuzare Declarația Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, cu următorul conținut:

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene condamnă cu fermitate recunoașterea de către Federația Rusă a „independenței” entităților separatiste din regiunile de est ale Ucrainei. Această decizie a fost precedată de o campanie de presiune politico-militară asupra Ucrainei și acțiuni de destabilizare în zona de conflict. 

Recunoașterea pune sub semnul întrebării orice perspectivă de soluționare politică a conflictului din estul Ucrainei și va avea consecințe profunde negative de durată. Regretăm că Federația Rusă a ales calea încălcării principiilor și normelor dreptului internațional. Sperăm că această evoluție nu va provoca un nou val de ostilități militare la linia de contact. 

MAEIE reiterează sprijinul ferm pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, în cadrul granițelor sale recunoscute pe plan internațional”.

img22001284

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!