ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zelenski susține că Ucraina aşteaptă de la Occident un sprijin clar şi eficient în fața Rusiei

08:54 | 22.02.2022 Categorie: Externe

Kiev, 22 feb. /MOLDPRES/. Volodimir Zelenski, șeful statului ucrainean a denunţat, marţi, 22 februarie, într-un discurs adresat naţiunii, o încălcare a „suveranităţii şi integrităţii teritoriale” a Ucrainei după recunoaşterea independenţei celor două „republici” separatiste Donbas de către Moscova, de care el afirmă că „nu îi este frică”, relatează MOLDPRES cu referire la Digi 24 și Unian.

„Ucraina consideră cele mai recente acte ale Rusiei o încălcare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului nostru”, a spus el, adăugând că ucrainenii sunt „pe pământul lor” şi „nu se tem de nimic sau de nimeni” şi nu vor ceda „nicio singură bucată din ţară”.

Zelenski a mai declarat că aşteaptă pentru ţara sa un sprijin „clar” şi „eficient” de la aliaţii occidentali în faţa Rusiei, după ce Moscova a recunoscut „republicile” separatiste din estul Ucrainei.

„Aşteptăm un sprijin clar şi eficient de la partenerii noştri”, a spus Volodimir Zelenski, conform  Unian.

„Este foarte important să vedem acum cine este adevăratul nostru prieten”, a adăugat şeful statului ucrainean.

Pe 21 februarie, seara târziu, președintele Rusiei Vladimir Putin, prin încălcarea flagrantă a dreptului internațional, a recunoscut independența republicilor separatist pro-ruse Lugansk și Donețk.

Foto: hotnews.ro

img22001285

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!