ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA iau în calcul să mute ambasada din Ucraina în Polonia, după ce Rusia a intrat în Donbas

09:01 | 22.02.2022 Categorie: Externe

Washington, 22 feb. /MOLDPRES/. SUA iau în calcul să mute ambasada din Ucraina în Polonia după ce armata Rusiei a intrat în Donbas luni noapte. SUA au evacuat luni personalul Departamentului de Stat și operațiunile ambasadei din Ucraina în Polonia, pe fondul temerilor că elementele de securitate s-ar putea deteriora rapid în următoarea perioadă: „Din motive de securitate, personalul Departamentului de Stat aflat în prezent în Liov va petrece noaptea în Polonia”, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media

Luni, 21 februarie, noaptea, președintele Vladimir Putin a semnat  decretele de recunoaștere a independenței așa-ziselor republici separatiste Donețk și Luhansk din Ucraina. El a acuzat Ucraina că vrea să se înarmeze cu bomba nucleară. Liderii Ucrainei s-au reunit în Consiliul de Securitate.

Moscova a fost izolată și condamnată pentru acțiunile sale în Consiliul de Securitate al ONU, iar reprezentantul american la ONU a transmis că SUA nu intenționează să furnizeze arme nucleare Ucrainei pe care însuși Kievul nu le dorește. 

img22001286

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!