ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procurorii au descins în mai multe locații din țară

09:39 | 22.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Oamenii legii desfășoară în această dimineață percheziții într-o cauză penală de escrocherie cu produse agricole, pusă în aplicare în vara și toamna anului trecut, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, perchezițiile au loc la mai multe adrese din țară cu sprijinul angajaților „Fulger”. Printre locațiile percheziționate sunt și două penitenciare. Astfel, în cadrul descinderilor au fost ridicate sume bănești, cartele bancare, telefoane mobile, ciorne, ștampile folosite la comiterea infracțiunilor investigate, precum și acte contabile.

Schema infracțională are la bază trei companii din domeniul agricol, care activau coordonat, iar printre organizatorii ei sunt și persoane aflate în detenție, inclusiv condamnate la detenție pe viață. Două din aceste companii au fost fondate în 2021 și aveau ca administratori foști deținuți; a treia companie avea un istoric de activitate mai lung, însă în cadrul investigațiilor, oamenii legii au constatat faptul că aceasta activa în baza unei ștampile falsificate.

Astfel, în vara anului trecut organizatorii au format un centru de apel ce identifica companii din domeniul agricol care-și manifestau interesul să pună în vânzare produse agricole. Ulterior, organizatorii schemei ridicau de la agenții economici produsele agricole, cu angajamentul achitării lor pe parcursul următoarelor zile. Însă, imediat după obținerea mărfii o vindeau altor agenți economici, fără a plăti agricultorilor.

Pe cazul dat oamenii legii au pornit 25 de dosare penale, care au fost conexate în unul singur. Pe parcursul investigațiilor, au fost reținute opt persoane, în privința cărora procurorii PCCOCS vor depune demersuri de solicitare a arestului preventiv. Alte șapte persoane investigate sunt deținuți care vor fi transferați temporar într-o altă instituție penitenciară. Anterior în același dosar au fost reținute și plasate în arest alte trei persoane. Astfel, în cadrul dosarului figurează peste 20 de persoane investigate pentru escrocherii împotriva celor 25 de agenți economici, care au fost prejudiciați cu peste șapte milioane lei.

img22001290

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!