ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fracțiunea PPDA din Consiliul Municipal Chișinău a rămas fără doi consilieri

12:15 | 22.02.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Consilierii Aliona Mandatii și Ala Tîșcul părăsesc fracțiunea Partidului Platforma DA din CMC și rămân consilieri independenți, transmite MOLDPRES.

Consilierul municipal Aliona Mandatii a anunțul la începutul ședinței de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău că părăsește, împreună cu Ala Tîșcul, fracțiunea PPDA din Consiliul Municipal și își retrage votul acordat pentru privatizarea terenului aferent magazinului UNIC din capitală.

Mandatii a menționat că decizia de privatizare a terenului este corectă din punct de vedere juridic dar mai puțin corectă politic și își asumă acest cost. "Eu, Aliona Mandatii, mă retrag, astăzi, din fracțiunea Platformei DA. Respectiv, îmi retrag votul pentru acea decizie pentru UNIC. Vreau să anunț, și în numele colegei mele Ala Tîșcul retragerea din Platforma DA și retragerea votului pentru acea decizie. Rămânem consilieri municipali independenți", a spus Mandatii.

În același timp, Mandatii a specificat că, în anul 2020, a atenționat despre existența unei decizii a Curții de Apel Chișinău prin care municipalitatea era obligată să vândă terenul aferent magazinului UNIC către proprietarii acestuia, dar Primăria Chișinău nu a reacționat.

Aliona Mandatii a fost membră a Partidului Platforma DA din anul 2015 și a deținut, până în prezent, funcția de vicepreședinte al fracțiunii PPDA din Consiliul Municipal Chișinău.

img22001296

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!