ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un fost secretar de stat de la MAI este bănuit de îmbogățire ilicită

12:11 | 22.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Procurorii anticorupție în comun cu ofițerii SPIA au descins astăzi cu percheziții la un ex-secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne. Acțiunile de urmărire penală s-au desfășurat în cadrul unei cauze penale, pornită pe faptul îmbogățirii ilicite și falsului în declarații, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor PA, în urma controlului efectuat de către Autoritatea Națională de Integritate, a fost constatată o diferență substanțială între averea dobândită și veniturile obținute de fostul demnitar de stat, în sumă totală de peste un milion de lei.

În fapt, diferența a fost relevată pentru perioada 2016-2021, când fostul demnitar a deținut mai multe funcții publice cu statut special în Ministerul Apărării, precum și funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne în perioada noiembrie 2019-iunie 2021.

Diferența a ieșit la iveală urmare a unor modificări patrimoniale pentru anul 2020, când fostul demnitar a achiziționat două bunuri imobile, o casă aflată în proces de construcție situată în Chișinău și o casă de locuit în Ialoveni.

În cadrul perchezițiilor de astăzi, au fost depistate și ridicate acte, înscrisuri și alte obiecte ce au importanță pentru cauza penală.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!