ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Intervalul pentru administrarea dozei booster împotriva COVID-19 a fost redus

08:31 | 23.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Intervalul pentru administrarea dozei booster a fost redus de la șase la patru luni. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății după recomandările primite de la Comitetul Național Consultativ de Experți în domeniul Imunizărilor, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în următoarea perioadă, doritorii pot administra doza booster după patru luni de la încheierea schemei complete de vaccinare pentru a menține nivelul de protecție împotriva COVID-19.

Totodată, persoanelor eligibile pentru doza booster de vaccin, care au suportat COVID-19 fiind vaccinate cu schema completă, li se va administra doza booster la un interval de minim 14 zile după însănătoșire.

Până astăzi, în Republica Moldova au fost vaccinate cu schema completă 1 031 212 persoane, iar alte 233 899 au beneficiat de doza booster.

Foto: MS

img22001314

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!